ELKE EURO IS ER ééN

#NederlandVoorSuriname

DONATIE

Scan de QR-code met je camera

Of maak zelf een bedrag over

Nederland
Bank: ING
Rekening: NL10 INGB 0000 1240 00
Tnv: Het Nederlandse Rode Kruis
Tgv: SU4SU Covid-19 Fonds

VEILING

In samenwerking met Foundeers organiseren wij een veiling. De veilingstukken zijn gedoneerd door Surinaamse bedrijven die op die manier een bijdrage doen aan het fonds. Met deze veilingitems kan je een bijdrage doen en nog genieten van Suriname, zodra het weer veilig is!

Doneren vanuit Suriname

Maak het zelf over:
Bank: Finabank
Storting bij: VSB Covid Support Fonds
SRD: 1000665378
USD: 1000665386
EUR: 1000665394

Ook in Suriname hebben we te maken met het coronavirus (COVID-19). De uitbraak van dit besmettelijke virus heeft ingrijpende gevolgen. Vooral voor de ziekenhuizen. Er is speciale apparatuur nodig, beschermmateriaal voor artsen en speciale afdelingen om besmette patiënten te kunnen behandelen zonder dat zij andere patiënten in gevaar brengen. Er is veel geld nodig om dat allemaal te kunnen realiseren. Daarom hebben drie lokale bedrijven, Staatsolie, Fernandes Concern Beheer en Surinam Plastics Manufacturing, het initiatief genomen om de particuliere sector te mobiliseren om samen financiële steun te verlenen aan onze lokale zorginstellingen. Ze beseffen dat wij ons, juist in deze tijd waarin social distancing noodzakelijk is, kunnen onderscheiden door ons als Surinamers te verbinden in het belang van de gezondheid van onze samenleving. Surinamers voor Suriname (SU4SU). Dit heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van het COVID-19 Support Fund.

Hoe werkt het fonds?

Medisch team

Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo is belast met de algehele coördinatie van de opvang en behandeling van COVID-19 besmette patiënten. Een team van specialisten onderzoekt wat de landelijke behoefte is en stelt de lijst samen. Equipment en andere medische materialen worden dan besteld en rechtstreeks aan de leverancier betaald.
 

Transparantie

Het beheer en de controle van de in het fonds ondergebrachte middelen, ligt bij de VSB (Vereniging Surinaams Bedrijfsleven).
Elke maand wordt er aan alle partijen gerapporteerd waar de gelden voor gebruikt zijn. Een extra controle wordt uitgevoerd door het accountantskantoor Lakhisaran & Partners N.V.

Wil je meer weten over SU4SU?

Wil je meer weten over SU4SU en op de hoogte blijven van alle updates? Houd onze website en social media kanalen in de gaten